tiistai 15. kesäkuuta 2010

This sucks too + kesän sävyä

imee 027

Olen tähänastisen meikkausurani ajan käyttänyt meikin viimeistelyyn epäoikeaoppisesti kivipuuteria. Mineraalimeikkiin siirtymisen jälkeen on kuitenkin alkanut tuntua tyhmältä: rakastan mineraalipohjan hehkuvaa, luonnollista pintaa enkä haluaisi tehdä sitä tunkkaiseksi kivipuuterilla. Viimeisin Natural Coden irtopuuterini on sitäpaitsi ollut harvinaisen kökköä levittää, sillä se jää meikkipohjan päälle pyörimään jauhoiseksi kerrokseksi ja korostaa täten kaikkia ihohuokosia.

Hätä keinot keksii tai jotain, keksin nimittäin ihan näppärän konstin päästä eroon jauhonaamailmiöstä (ilman puuterointia mineraalipohja olisi kestänyt ehkä puoli tuntia ilman liiallista kiiltelyä). Töpsöttelin puuterin vipalla pikaisesti kasvoille yrittämättä edes saada sitä levittymään kauniisti. Välittömästi tämän jälkeen otin kabukin käteen ja pyörittelin puuteria kasvoilla jolloin se sekoittui mineraalipohjan kanssa ja tulos oli mukiinmenevä.

imee 026

Puuterirutiinini kuitenkin muuttuivat kun ostin taannoisella Tukholman reissulla laivalta elämäni ensimmäisen irtopuuterin, Cliniquen Blended Face Powderin. "Sävynä" on Invisible Blend, ja se häviääkin täydellisesti meikkipohjan sävyyn. Jälki on ehkä yhä hitusen liian mattaa makuuni, vaikka onkin roimasti parempaa ja kevyempää kivipuuteriin verrattuna. Ehkä seuraavaksi puuteriksi hankin jotain kuultavampaa sitten joskus kun sen aika koittaa, mutta hyvillä mielillä kyllä käytän tätä siihen asti.

Ihan sinut en vielä ole irtopuuterin levityksen kautta. Ostin puuterille vipan, jolla ajattelin tuotetta kasvoille painella, mutta koska puuterirasian välikannessa on aika isot reiät, on puuteria minusta kauhean vaikea saada vippaan (ja kasvoille) tasaisesti. Olenkin käytellyt tätä puuterin mukana tulleella siveltimellä, mutta sekin vähän tökkii: sivellin on minusta liian pieni ja EDM:n kabukiin tottuneelle hipiälleni kauhistuttavan karkea. Onko lukijoilla mielipiteitä, pitäisikö minun vain opetella käyttämään puuteria vipan kanssa vai hankkia jostain kunnon puuterisuti?

imee 005

Tänään huomasin, että kasvoni alkavat näyttää turhan vaaleilta kaulan ja rintakehän ihoon verrattuna, eli olisi kesämeikkipohjan sekoittelun aika. Minulla lojuu kaapissa pari liian tummaa ja lämminsävyista mineraalisamplea ja olen sekoittanut niitä ja vähän mineraaliaurinkopuuteria perus meikkipohjaani kesäisin. Yllä olevassa kuvassa kaikki sävyt näyttävät liian lämpimiltä: ihoni on viileä ja punapohjainen ja niin on myös meikkipohjani (vasemmanpuoleinen iso purkki). Aurinkopuuterikin (se toinen iso purkki) näyttää harmittavan oranssilta, minä kun pidän EDM:n aurinkopuuterista juuri siksi, että se ei ole liian oranssia.

imee 014

Tässä näkee vähän oikeaa sekoitussuhdetta. Sekoituksen jälkeen lisäsin kyllä enemmän omaa sävyäni ja hitusen lisää aurinkopuuteria.

imee 022

imee 024

Valmiin kesäsävyn kanteen tulostin ja väritin rusetin, ettei purkit mene sekaisin :)

Day 18 - A song that you wish you heard on the radio

Olen juuri tällä hetkellä kovasti ihastunut Wheatin kappaleeseen Don't I Hold You, ja esimerkiksi sitä olisi ihan kiva kuulla välillä radiossa.

3 kommenttia:

  1. Kunnon puuterisuti! Vipalla tulos on väkisinkin melko matta, mutta siveltimellä saa nättiä jälkeä. Ja ainakin minä olen kuullut, että nimenomaan irtopuuteri olisi se "oikeaoppinen" tuote meikin viimeistelyyn, ja kivipuuteria käytettäisiin ainoastaan meikin korjailuun tarvittaessa. Mutta toisaalta, tapoja on yhtä paljon kuin meikkaajiakin. :)

    VastaaPoista
  2. Ohoh, olisinpa itsekin noin selvillä noista eri puutereista. Mun pitäisi oikeasti varmaan mennä jonnekin meikkikurssille niin että mä oppisin vähän paremmin näistä kaikista puuteireista ja muista. :D Mulle sopii meikkauksessa kaikki mahdollisen helppo. Löysin yhden blogin kautta vinkin luomu sävyttävästä päivävoiteesta ja kiinnostoin niin, että saattaisin hankkiakin, olisi ainakin helppoa. Lisäksi jos saisin määriteltyä ihoni värin niin voisin vihdoin ja viimein hankkia kunnon mineraalimeikkipohjia.

    VastaaPoista
  3. Nekku: Täytyy kyllä varmaan etsiskellä kunnollinen suti :) Ja juuri tuota hain takaa (hölmösti muotoillulla lauseella), että irtopuuteri olisi se oikea tapa. Kyllä sen myös huomaa, että näyttää paremmalta kuin kivipuuteri ilman mitään kikkailuja.

    Laura: Enpä minäkään noista kauheasti tiedä :D Ja pari vuotta sitten en voinut kuvitellakaan muuta tapaa kuin kivipuuteri.
    Mineraaleista on onneksi helppo tilata näytteitä, vaikkei oma sävy niin tarkkaan selvillä olisikaan.

    VastaaPoista