torstai 17. kesäkuuta 2010

NAM

Kohtasin tänään äkillisen ja varsin kiireellisen marjapaistoksen himon. Googlettelun jälkeen ajattelin kokeilla tätä versiota paistoksesta, mutta kaappikatsaus osoitti, ettei meillä ole kookoshiutaleita. Ruisleseitä oli, ja hei, nehän nyt on melkein sama asia kuin kookoshiutaleet! Eli toisin sanoen varioin reseptiä aika rankasti, ja tulos oli aivan loistava ♥_____♥

piirakaa 003
Hehehee onneksi oikeissa ruokablogeissa on vähän tasokkaammat kuvat.
Muistin sentään ottaa vielä kun tuota oli jäljellä!

Ruislese-marjapaistos

n. ½ litraa marjoja (itse käytin mustikkaa ja vadelmaa)
½ dl (tai vähän vähemmän) sokeria
1 rkl perunajauhoja

Pinnalle:
75 g margariinia
1 dl ruisleseitä
1 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria

Sekoita marjoihin sokeri ja perunajauhot ja kaada vuokaan. Pupenna muuta aineet keskenään pöperöksi ja levitä marjojen päälle. Paista uunissa 225 asteessa ~15 min/katso milloin näyttää hyvältä. Syö kuumana jäätelön kanssa ja väistele kissaa joka yrittää päästä osingoille (ainakin jos syöt tietokoneen ääressä).

---

Kissoista puheen ollen, Ensiolle kävi tänään ikävästi :(

piirakaa 001

Sillä oli ollut varsin fiksu idea kiivetä kuuseen ollessaan narun jatkona pihalla. Minulla sattui olemaan kamera kädessä kun riensin sitä pelastaamaan, ja siksi sain siitä kuvankin. Olin kyllä onnellinen, että sillä on kunnon valjaat, pelkän kaulapannan kanssa tilanne olisi voinut olla paljon kauheampi :(

Day 19 - A song from your favorite album

Minulla ei ole mitään absoluuttista suosikkialbumia, vaan muutamia, jotka iskevät täysillä ja joiden kappaleet toimivat sekä yhdessä että erikseen. Yksi suurimmista suosikeista on Kauko Röyhkän & Nartun Mielummin vanha kuin aikuinen -levy. Nimiraitaa ei Youtubessa harmi kyllä ollut, eikä montaa muutakaan kappaletta ko. albumilta, mutta Kolme asetelmaa löytyi.

2 kommenttia:

  1. Meille ei ole vielä käynyt noin kissan kanssa, mutta lähellä on käynyt. Kissa kiipesi oikein kunnolla omenapuuhun, ja jollen olisi kiivennyt perässä hakemaan sitä olisi todenäkösesti käynyt noin, kissa kun ei mitenkään osannut palata samaa reittiä takaisin alas, niin naru solmiutui oksiin...Kyllä ne kissat osaa olla hölmöjä..:)

    VastaaPoista