tiistai 29. kesäkuuta 2010

Hurahtanut

Olen ihan täysin hurahtanut. CO-pesuun nimittäin.

ainehet 001

CO-pesussahan on kyse siitä, että hiukset pestään pelkästään hoitoaineella. Esimerkiksi Virve on tehnyt aiheesta hyvän ohjeistuksen, joten en lähde sitä enää toistelemaan. Pari vinkkiä sen sijaan voisin jakaa:

  • Hoitoainetta pitää laittaa reilusti ja varmistaa, että sitä on tosissaan joka puolella päänahkaa
  • Emulgointiin kannattaa panostaa, sillä mikäli sitä ei tee huolellisesti jää tukka lähmäiseksi. Eli emulgoi huolella ja kauan päänahan joka kolkasta
  • Mikäli emulgointi ei lähde kunnolla käyntiin, voi päähän lutrata vieläkin vähän lisää hoitoainetta ja sen jälkeen lisäillä uudestaan vettä
  • Suihkumyssy on tarpeellinen, varsinkin jos viettää vaikutusajan saunassa (lämpimässä hoitoaine lähtee valumaan helpommin). Paremman puutteessa myös tiiviisti hiuksiin paineltu hedelmäpussi + pyyhe -combo toimii
Miksi ihmeessä sitten olen niin kovasti tähän hurahtanut? En ole kovin kemikaalikammoinen, mutta jos on olemassa tapa saada hiukset puhtaaksi ilman voimakkaasti kuivattavia sulfaatteja, niin miksipä en sitä käyttäisi. Varsinkin, kun sen lisäksi, että hiukset puhdistuvat yhtä hyvin kuin shampoolla, ovat ne CO-pesun jäljiltä vähemmän sähköiset ja noin miljoona kertaa pehmeämmät kuin normaalimenetelmillä.

Minulla oli loppukeväästä pitkä jakso jolloin en käyttänyt normaalia shampoota lainkaan. Huomasin tuolloin, että minua hetken vaivannut lievä hilseily hävisi, mutta ajattelin sen voivan hyvinkin olla vain sattumaa. Tajusin kuitenkin tämän olleen CO-pesun ansiota siinä vaiheessa kun käytin päähäni syväpuhdistavaa shampoota käytettyäni erityisen paljon muotoilutuotteita: hilse palasi, ja niin palasi myös toinen ikävä ilmiö, nimittän aristava kuiva takaraivolla (siinä, mihin jakaus päättyy). Tuo kuiva kohta on ollut siellä niin kauan kuin muistan. Se kuivuu, hilseilee ja siihen muodosttu aika-ajoin rupea. Kohta on ollut aina myös enemmän tai vähemmän kipeä. En ollut edes huomannut, etttä tuo kohta oli parantunut CO-pesujakson aikana, mutta tajusin sen siinä vaiheessa kun se tuli takaisin.

Minusta myös tuntuu, että olen jollain lailla herkistynyt shampoolle (sulfaateille?), sillä tuon syväpuhdistuspesun jälkeen päänahkani oli noin vuorokauden verran arka ja punoittava, ja alkoi sen jälkeen kutista ja hilseillä. Eipä tee paljon mieli käyttää shampoota enää :/ Olen kyllä pessyt shampoolla kerran tuon syväpuhdistusoperaation jälkeen, tällä kertaa miedommalla shampoolla ja sitäkin vedellä laimentaen. Tämän kerran jälkeen ei samanlaista ärsytystä ilmaantunut, mutta takaraivon heikkoa kohtaa aristi pari päivää. Tiedän, että eteen tulee vielä tilanteita, jolloin ei aikaa/mahdollisuutta CO-pesun tekemiseen ole, joten olenkin miettinyt hankkivani jostain kokeeksi sulfaatitonta shampoota näiden tilanteiden varalle.

Olen tähän mennessä ehtinyt kokeilla kolmea hoitoainetta CO-pesussa ja tein niistä kaikista pienet arviot.

ainehet 010

XZ Suklaa-vanilja
  • Pesee hiukset mukavan puhtaiksi, emulgoituu melko hyvin
  • Hoitoteho ei riitä yksinään pituuksille
  • En pitänyt tuoksusta, enkä ymmärrä, miksi tätä markkinoidaan suklaa-vaniljana, sillä tuoksu muistutti lähinnä vanhaa saippuaa. Saman sarjan hoitosuihke tuoksuu kyllä hyvältä.
ainehet 009

Herbina marja spa kosteuttava balsam
  • Suosikkini näistä
  • Emulgoituu todella hyvin ja helposti
  • Hoitotehot riittävät latvoillekin mikäli käyttää hyvää jätettävää
  • Mielettömän ihana tuoksu ♥___♥ Jää kylläkin hiuksiin harmittavan vähän

ainehet 005

Urtekram rose conditioner
  • Sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, joten INCI on ilahduttavan selkokielinen (suomenkielessä on kyllä kirjoittajalla vähän petrattavaa :D)
  • Mukava, luonnollinen ruusun tuoksu (ei liian voimakas)
  • Näistä kolmesta hankalin emulgoida
  • Hoitotehon riittävyys latvoille on vähän siinä ja tässä: on huomattavasti parempi kosteuttaja kuin XZ, mutta ei pääse samalle tasolle Herbinankanssa

Vaikka Herbinasta tykkäänkin kovasti, tahdon tehdä vielä lisää kokeiluja. Ainakin muutamat XZ:n hoitikset sekä Herbinan Sensitive-hoitoaine kiinnostaisivat. Myös Freemanin hedelmäisiä hoitiksia tahdon kokeilla jahka saan niitä jostain käsiini!

Day 23 - A song that you want to play at your wedding

Puuvertaus ei ole mikään ylivertainen suosikkini CMX:n kappaleista, mutta se kertoo mielestäni rakkaudesta niin kauniisti että tahdon ehdottomasti kuulla sen häissäni mikäli sellaisia vielä joskus vietetään.


A.W. Yrjänän parta on muuten videolla ehkä maailman kauhein x___x

5 kommenttia:

  1. Mä harrastan tota copesua myös välillä. Erityisesti silloin kun tulee pidempi väli kampaajalla käyntiin ja latvat on kuivat. Myös aurinko kuivattaa sen verran, että toi pesu tekee aika ajoin tosi hyvää hiuksille. :) Täytyykin seuraavaksi kokeilla tota herbinan hoittista. Onkin sopivasti loppunut hoitoaine nyt.

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoista! Miulla on ihan sama homma, eli kun jakaus loppuu, tulee sellanen kohta jota tulee "räpellettyä", ja tulee rupea välillä, mitä hemmettiä se oikeesti on?!? No onneksi en siis ole ongelmani kanssa yksin.. Jotenki tuntuu, että toi pelkkä hoitsikka-pesu jättäis hiukset likaiseksi, ilmeisesti näin ei siis ole.. täytyy kokeilla!! Nyt et naura, mutta emulgointi ilmeisesti tarkottaa päänahan hierontaa tms?

    VastaaPoista
  3. Laura: Jep, omillekin kuiville latvoille tuo tuntuu tekevän hyvää!

    werdy: Oho! Kohtalontoveri!
    Emulgoinnissa nimenomaan hierotaan päänahkaa, ja lisätään sinne vettä vähän kerrallaan. Ideana on saada vesi ja hoitoaine sekoittumaan keskenään, niin että sitten huuhdeltaessa kaikki hoitoaine lähtee kunnolla pois ja siinä mukana se kaikki päänahasta liuennut rasva ja mähmä ^_^ Kuinkahan sekavasti selitin tuon :D

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. smykkityttö: Kiva, että vinkistä oli hyötyä! Mutta paskempi homma kyllä tuo migreeni :/

    VastaaPoista