keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Projektikuulumisia ja painopohdintaa

Blogini alkutaipaleella puhuin projekteista, joita on ollut tarkoitus tässä kehitellä kevään aikana. Ajattelinkin nyt kertoa vähän, mitä noille projekteille kuuluu. Niin no, oikeastaan niille ei kuulu oikein mitään.

Kynsistä kerroinkin jo, että aloitin Nail Envyn käytön hiljattain, vielä ei ole näkyviä tuloksia saatu. Kynteni ovat tällä hetkellä aika lyhyet, mutta eivät enää ihan niin älyttömän liuskoittuneet kuin helmikuussa.

Liikunnan ja ruokavalion suhteen tilanne on sama kuin helmikuussa. Kevättalvesta tilanne oli hetken aikaa hyvä, kuntoilin ja söin suht järkevästi. Oletan tämän johtuneen siitä, että palasin (tyhmyyksissäni) hetkeksi yhteen paskiaiseksäni kanssa, ja tämä sai minut ehkä panostamaan omaan kroppaan ja hyvinvointiin. Sitä iloa ei jatkunut kuin muutama viikko, sen jälkeen tilanne repsahti ja tällä hetkellä tilanne on se, että kunnon ruokaa syön silloin tällöin jos muistan/huvittaa/äiti on laittanut. Karkkia ym. syön melko paljon. Liikuttua ei tule kuin sen verran, mitä tallilla on pakko.

Luultavasti motivaation puute johtuu paljon siitä, että masennukseni ei ole mennyt yhtään parempaan suuntaan. Oma kroppa ei jaksa paljoa kiinnostaa, eikä kyllä oikein mikään muukaan. Niin että kiinteydy siinä sitten.

Kaiken lisäksi olen vielä lihonut. Luultavasti tämä johtuu lääkkeistä, sillä vaikka ruokavalioni ei mikään terveellinen olekaan, jäävät kalorimäärät melko pieniksi kun syön aika vähän. Tämä on sitäpaitsi ensimmäinen kerta elämässäni kun lihon.

yksi

Periaatteessa minulla ei tämän suhteen ole mitään ongelmaa, sillä olen kyllä täysin normaalipainoinen (sitäkin ensimmäistä kertaa ikinä). Oma kroppa tuntuu kuitenkin viiden lisäkilon kanssa vieraalta, en tunne oloani mukavaksi, kauniiksi tai tyytyväiseksi.

kolme

Maria kirjoitti pari kuukautta sitten hyvän olon painosta. Allekirjoitan tuon tekstin täysin, ja koen, että se oma hyvän olon painoni on siinä, missä se on koko täysikasvuisen ikäni ollut: painoindeksin mukaan juuri ja juuri alipainon puolella.

Tiedän, että olen silloin monen mielestä liian laiha, ja että jotkut ajattelevat että näytän paremmalta normaalipainoisena. Silloin kuitenkin viihdyn kropassani ja eikö se ole tärkeintä! Enkä edes ymmärrä, miksi lievää alipainoisuutta paheksutaan. Se ei ole terveydelle haitallista, kuten ei lievä ylipainokaan.

kaksi

Selvennettäköön siis vielä: en ihannoi sairaalloista laihuutta tai havittele itselleni anoreksiaa. Anoreksia on sairaus siinä missä masennuskin, eikä siinä ole mitään tavoiteltavaa. Ylläolevaa kuvaa pidänkin rajapyykkinäni. Kuvan nainen on jo vähän liian laiha ollakseen minusta kaunis, ja minun toivekroppaani kuuluu myös lihakset.

--

Day 08 - A song that you know all the words to

Näitä on paljon, osaan kymmenien laulujen sanat ulkoa :) Valitsin kuitenkin CMX:n Elokuun kruunun, CMX on yksi suurista suosikeistani eikä saa jäädä pois tästä haasteesta.


Kaikki kuvat täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti