torstai 27. toukokuuta 2010

Asustelua

Edellisestä taas hieman kevyempiin tunnelmiin :) Asusteisiin nimittäin.

Olen aina ollut vähän huono käyttämään asusteita. Ihan viime aikoina olen koittanut parantaa tilannetta, kun olen huomannut miten helppoa asusteilla on muokata asuja eri tilanteisiin sopivaksi. Muutamia suursuosikkeja on jo ehtinyt muodostua, niistä lisää alla.

muiq 023

muiq 025

muiq 027

Huivit! Tykkään käyttää huiveja, ehkä siksi että niihin on kiva piiloutua? Ainakin ne ovat olleet kätevä lisälämmike koulussa, siellä kun on aina liian kylmä ja ikkunoista vetää. Alimmassa kuvassa kaikki aktiivikäytössä olevat, kahdessa ylemmässä kuvassa taas lempparit. Keskikuvan tummansiniruudullinen villasekoitehuivi on H&M:ltä ja ihan ykkönen talvella, ihanan lämmin ja iso. Ruskearuudullinen taas on enemmän käytössä kesäaikaan. Kutsun sitä kaulapöytäliinaksi: pelastin yhden pöytäliinan, jota äiti oli viemässä roskiin pienen reiän takia. Leikkasin vähän ja hapsutin (hapsuttaminen on yllättävän raastavaa puuhaa) ja sitten minulla oli uusi kaulahuivi. Tykkään!

muiq 011

Pipo. Huomasin viime syksynä tarvitsevani pipon, kun uudessa talvitakissani ei ollut huppua (sitä ennen olin käyttänyt pipoa joskus seiskaluokalla ja pärjännyt hupulla). Tiukan valinnan jälkeen voittajaksi karsiutui Asoksen harmaa lörttöpipo, jota olen käyttänyt huonon tukkapäivän pelastajana myös silloin, kun korvani eivät ole suojaa tarvinneet. Kesä (ja helteet?) ei kuitenkaan varmaan ole paras ajankohta pipolle, joten minun täytynee keksiä jotain muuta kun bad hair day iskee. Pitäisiköhän ostaa hattu?

muiq 029

muiq 033

Vyöt. Alakuvan vasemmanpuoleinen on ensimmäinen vyötärövyö jonka ostin, ja ollut kovassa käytössä. Toisen vasemmalta ostin Tukholman Vilasta edelliselle kaveriksi ja vaihteluksi. Kolmannen vasemmalta ostin joskus muinoin Onlysta lähinnä siksi, että se ei maksanut kuin kaksi euroa. On sitä muutaman kerran tullut käytettyä, ja enemmänkin olisi jos en tuntisi itseäni vähän hölmöksi pääkallojen seurassa.

Oikeanpuolimmainen on lemmikkini! Se on oikeasti siskoni, mutta minulla ikuisuuslainassa. Tykkään ihan mahdottomasti kuluneesta mutta pehmeästä mustasta nahasta sekä isosta ja painavasta metallisoljesta. Harmikseni tämä on kuitenkin minulle vyötärövyönä liian iso, ja olenkin käyttänyt tätä viimeksi silloin joskus 15-16-vuotiaana, kun perseen päälle asennetut vyöt olivat muotia. Täytyisi varmaan uskaltaa tehdä siihen lisäreikiä.

muiq 041

muiq 039

Laukut. Kuvaan pääsivät jälleen aktiivisessa käytössä olevat. Isot mustat "nahka"laukut ovat päivittäiskäytössä olevia käsilaukkujani, vaihtelen niitä tilanteen mukaan. En osaa käyttää normaalikäytössä mitään pikkukässäriä, eihän sellaisesta ole mihinkään! Juhlakäytössä minulla on sitten tuo pienempi malli, joka näyttää kuvissa lähinnä pesäpalloräpylältä. Oikeasti se on ihan hieno ketjuhihnoineen ja aavistuksen hohtavine materiaaleineen.

Svean laukku toimi koululaukkuna, nykyään lähinnä silloin kun tarvitsee jotain käsilaukkua isompaa. Tiedän millainen imago kyseisellä merkillä on, ja pohdinkin pitkään tuon tilaamista. Se vastasi kuitenkin kaikin puolin vaatimuksia (riittävästi tilaa, käytännöllinen malli, simppeli, hyvän värinen), ja päätinkin ettei nimi laukkua pahenna ja sillai.

muiqnen

Hiuspannat yms. Näitä tarvitsisin lisää. Joudun joka tapauksessa vetämään etuhiukset litteällä pannalla taakse kun sullon ne ratsastuskypärän alle, ja jos aion vielä sen jälkeen esiintyä jossain julkisesti ilman välisuihkua, on tuo oikeanpuolimmainen aika lailla ainoa pelastaja. Siis se, joka näyttää kuvassa lähinnä sotkeentuneelta puhelimenlatausjohdolta. Oikeasti se on söpö rusettipanta.

makkara 018
(tuolla taustalla ei ole virtsanäyte vaan äidin unohtunut sima)

Lopuksi vielä rannekorut ja rannekkeet. Näiden hienouden olen ymmärtänyt vasta tänä keväänä! Kaikki alkoi siitä, kun löysin jostain kätköistäni tuon vasemmassa kädessäni olevan leveähkön nahkarannekkeen, jonka ostin kauan sitten kirpparilta parilla kymmenellä sentillä. Olen ostamisen jälkeen vähän unohtanut sen, mutta nyt se on ranteessani harva se päivä.

makkara 019

Nämä olen kaikki ostanut aika hiljattain. Rusettirannekkeen ostin Tukholmareissulla Bikbokista, se sopii aivan täydellisesti tyyliini ollen samalla ronski, yksinkertainen ja tyttömäinen. Niittiranneke on Glitteristä ja hopeakoru Snö of Swedenin. Nämä yksin tai yhdessä sekä nahkaranneke kuuluvat nykyisin asuihini lähes aina. Ne ovat juuri sopivia koruja minulle: ei mitään liian fiiniä tai huomiota herättävää, mutta silti olo tuntuu puetulta (niin paljon kuin tuota fraasia inhoankin).

muiq 001

Muita kuin rannekoruja olenkin sitten aika laiska käyttämään. En laske huuli- tai venytyskoruja mitenkään koruiksi, vaikka vaihtelenkin niitä aika usein asun ja fiiliksen mukaan (paitsi nyt, kun olen ollut jo pidemmän aikaa kirjaimellisesti jumissa tuossa harmaassa muovihelmessä - se perhana on tipahtanut jengoiltaan jotenkin niin, ettei sitä saa enää auki!), vaan lasken ne lähinnä osaksi ulkonäköäni. (Oletteko muuten huomanneet ilmiömäisen kykyni muodostaa sulkulauseilla varustettuja kilometrilauseita, joista ei ota selkoa Erkkikään ja joiden pääpointti unohtuu jo hyvissä ajoin ennen puoliväliä?)

Day 12 - A song from a band you hate

Vihaan Jippua. En tiedä, mikä siinä naisessa on, mutta koko hänen olemuksensa, musiikkista puhumattakaan ärsyttää aivan mahdottomasti. Silloin, kun kyseinen kappale soi aktiivisesti radiossa, meinasin syödä pääni varsin moneen otteeseen. Aaaaargh.



3 kommenttia:

  1. Tuollainen löysä ja rento pipa olisi kiva, mutta pääni on sen muotoinen että siihen ei sovi yhtään sellaiset pipot, sama juttu esim hiuspantojen kanssa :D.

    Jippu ON rasittava. Ainoa hänen esittämänsä kappale mitä pystyy kuuntelemaan on Jos Sä Tahdot Niin. Siinä sen ja Samulin yhteistyö toimii.

    VastaaPoista
  2. Mun päähän tuollaiset pipot juuri sopii, mutta niissä munankuorimallisissa näytän järkyttävältä :D

    Tuota kappaletta en ole ede uskaltanut kuunnella, ihan varmuuden vuoksi.

    VastaaPoista
  3. IHANA!rakastuin tuohon laukkuun mikä on tuossa takarivissä punaisen svea laukun vieressä!(siinä on jotain pyöreitä niittejä pystyrivissä) mistä se on?olen etsinyt juuri tuollaisita yksinkertaisista missä on joku mukava pieni yksityis kohta ja tietenkin musta ja iso laukku(myös mieluiten tekonahkaa oleva):)
    Toivottavasti ostit lähipäivinä että löydän itesekkin tuollaisen vielä jostain:D

    VastaaPoista