keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Projekteja!

Kuten ekassa postauksessa kerroin, blogini taustalla on masennus. Masennus on saanut minut vajoamaan sängyn pohjalle ja unohtamaan täysin ulkonäöstä ja kropan hyvinvoinnista huolehtimisen. Siihen halutaan nyt muutos! Niinpä aion aloittaa itsestäni huolehtimisen uudelleen muutaman projektin muodossa ja raportoida näiden projektien edistymisestä tähän blogiin. Mitään näistä pikku projekteista en aio ottaa kuolemanvakavasti, enkä stressata niistä hillittömästi :)

Projekti 1: Ruokavalio
Tässä viime aikoina on tullut syötyä vähän miten sattuu ja milloin sattuu. Äitin kokkaamia ruokia olen aina vähän yrittänyt syödä, muutoin ruokavalioni on koostunut lähinnä suklaasta ynnä muista superterveellisistä herkuista. Tämä nyt ei pitemmän päälle mitenkään terveellistä ole, eli suuntaa on muutettava. Tavoitteena ruokavalioprojektissa on suklaan sekä muiden herkkujen huomattava vähentäminen, säännöllisten ruoka-aikojen uudelleenomaksuminen sekä kokonaisvaltaisesti monipuolinen ruokavalio. Alkuun varmaan seurailen syömisiäni Finelin avulla, mutta tarkoitus olisi päästä terveelliseen syömiseen ihan fiilispohjalta, tämä kun ei aiemmin ole ollut mikään ongelma.

Ruokavaliosta pääsemmekin sujuvasti seuraavaan projektiin:

Projekti 2: Liikunta
No eihän siellä sängyn pohjalla ole hirveästi tullut liikuttua. Ihan rapakunnossa en kuitenkaan ole, sillä omistan puolet hevosesta ja käyn ratsastamassa 4-5 kertaa viikossa. Tarkoitus olisi kuitenkin lisätä vähän lenkkeilyä sekä lihaskuntoharjoittelua ja näillä keinoin saada se sängyn pohjalla löystynyt kroppa taas kivaan kuntoon. Laihdutustarvetta minulla ei ole, mutta kliseisesti ilmaistuna haluan timmimmän kropan. Eikä yhtään haittaisi, vaikka se joskus näkyvissä ollut sikspäkki näyttäytyisi jälleen.

Tässä olisi aika inspiroiva vartalo :)

Tietenkin sen lisäksi, että liikunnasta on ulkonäöllistä hyötyä, siitä on myös sisäistä hyötyä. Lenkin jälkeistä hyvää oloa on hyvin vaikea välttää, kunhan vaan saa itsensä sinne lenkkipolulle.

Projekti 3: Kynnet
Tykkään kynsien lakkailusta ja näteillä kynsillä on nätti olo. Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin tämä:

Surkea kuva antaa onneksi jonkin verran anteeksi, mutta näkeepä siitä tämänhetkistä onnetonta kynsitilannetta edes jonkin verran. Kynteni ovat lohkeilleet, pahasti liuskoittuneet ja eripituiset. Lisäksi niitä koristaa kaunis, yli kuukauden vanha lakkaus. Lisäksi kädet ovat äärettömän kuivat ja iho kynsien ympärillä on halkeillutta ja paikoin jopa verestävää... Ei hyvä näin! Eli ahkeraa kynsien kasvatusta ja käsien hoitoa luvassa.

Näitä siis lähdetään parantelemaan ja sitä kautta toivotaan nätimpää ulkonäköä ja parempaa mieltä. Jatkoa luvassa kunhan edistystä tapahtuu!

2 kommenttia:

  1. Mahtava löytää uusia mielenkiintoiselta vaikuttavia blogeja. :) Minulla on itsellänikin meneillään pieni kunnonkohotus/kiinteytymis projekti ja paremman ruokavalion metsästys. Tai ei ruokavaliossani ole mitään mahdottomia kamaluuksia, mutta yrityksenä on löytää sellainen joka tukisi tavotteitani vartalon suhteen. :)

    Alan heti jakelemaan vinkkejä :D. Kannattaa käydä katsomassa sivusto bodyrock.tv josta löytyy erilaisia treenejä. Mä olen ainakin ihan hurahtanut niihin, koska ne ei vaadi mitään. Ja se on hyvä tälläiselle opiskelijalle jolla ei ole rahaa salille, eikä vielä innostusta lähteä hölkkäämään kun on tuota lunta niin kamalasti...

    VastaaPoista
  2. Laura:
    Kiitos paljon linkistä! Itsekin treenailen lähinnä kotona, salitreenauksesta en tykkää sitten yhtään, eivätkä mitkään jumpparyhmätkään kiinnosta. Täytyy tutustua tarkemmin :)

    VastaaPoista