perjantai 20. elokuuta 2010

My precious

Masentuneen bloggaajan dilemma: aiheita olisi varastossa vaikka kuinka paljon, mutta energiaa postausten tekoon ei riitä. Silti tekisi mieli postata. Elämän suuria ongelmia.

Noh, joka tapauksessa minun on pitänyt vaikka kuinka kauan esitellä vähän hevostani. Kissoistahan olenkin tehnyt jo esittelyt, mutta tämä on vähän jäänyt kun on ollut muutakin kirjoitettavaa. Nyt kuitenkin sain viime viikonlopun kisoista hyviä kuvia, joten nyt on hyvä aika tehdä tämä postaus :) Kaikki postauksessa esiintyvät kisakuvat on siis kopioitu täältä kuvaajan luvalla.

fisk 106

Topi fact file
Virallinen nimi: Toleranz
Sukupuoli: ruuna
Rotu: puoliverinen (ESH)
Ikä: 8 vuotta

lura 5

Topi on siis minun ja siskoni yhteinen hevonen. Ostimme sen talvella 2008 yhteiseksi harrastuskaveriksi, eli yhteistä taivalta on ehtinyt kertyä jo kohta kolme vuotta.

Harrastaminen tarkoittaa minun kohdallani sitä, että kilpailen Topin kanssa aluetasolla esteitä. Sisko ja siskon mies on kisaamisessa mukana nykyään lähinnä kuljetus- ja hevosenhoitoapuna :) Tällä hetkellä kilpaillaan 90 ja 100 cm luokissa, mutta ensimmäiset 110 cm startit olisi tarkoitus päästä kokeilemaan vielä tällä kaudella.

lura 3

Luonteeltaan Topi on maailman kiltein. Sen kanssa on mukava puuhailla, kun tietää, että se osaa käyttäytyä kaikissa tilanteissa ja kunnioittaa ihmistä. Topi ei ikinä näyki, potki, ryntäile tai pukittele, ja siinä missä joidenkin hevosten kanssa täytyy olla tiukkana ihan tavallisissa talutustilantiessakin, onnistuu Topin jaloissa kykkiä vaikka trimmaamassa jalkakarvoja ilman että sitä tarvitsee edes sitoa kiinni.

Toisaalta Topi on myös hyvin herkkä ja välillä melko säikkykin, ja tämä täytyy muistaa sitä käsiteltäessä ettei synny mitään ylimääräistä hämminkiä :) Lähinnä täytyy muistaa, että koska Topi jännittää välillä kovasti uusia asioita, täytyy niihin totuttaminen tehdä korostetun rauhallisesti. Tämän huomasin esimerkiksi silloin, kun päätin ihan huvikseni kokeilla ilman satulaa ratsastamista: komean ilmalennon jälkeen tajusin, ettei Topilla ole varmaan ennen moista harrastettu.

kipeä

Topi tuntuu terveytensä puolesta olevan harvinaisen huono-onninen hevonen. Sillä tuntuu olevan hyvin usein jos jonkinlaista vaivaa, mikä saa tietysti minut ja siskoni aina huolesta sekaisin. Isoin juttu oli keväällä 2008, jolloin Topi jouduttiin kolmen päivän ähkyn seurauksena leikkaamaan: ähkyleikkaus on iso toimenpide, ja toipumiseen meni koko kesä ja syksy. Nykyään Topi on entistä ehompi, ja leikkauksesta muistuttaa enää pieni kohouma vatsan alla. Yllä olevassa kuvassa Topi on sairaalassa Helsingissä, leikkauksesta on kulunut muutama päivä ja laiha reppana näyttää siteensä kanssa kahtiahalkaistulta.

lura 6

Hevosen omistaminen on ehkä enemmän elämäntapa kuin harrastus, sillä siihen kuluu kyllä suunnilleen kaikki raha ja vapaa-aika. Hyvät hetket ylittävät kuitenkin huonot puolet kirkkaasti, eikä elämää ilman hevosta osaa enää edes oikein kuvitella. Ja onhan Topi nyt ihan huippu tyyppi ♥


Onko lukijoissa hevosihmisiä, tai jopa hevosenomistajia? Vai eikö voisi vähempää kiinnostaa?

2 kommenttia:

  1. Moi. Oon seuraillut sun blogia satunnaisesti, mukavasti kirjoitat. Olen heppaihminen (ja kissa- :)), joten kiinnostaa toki. Aloitin muutaman vuoden tauon jälkeen taas uudestaan ratsastuksen tänä syksynä, jei! Loistavaa että sulla on kivoja eläinkaverita: hyvä masennuslääke.:)

    VastaaPoista
  2. Jee, kiva kun löytyy muitakin hevosihmisiä :)

    Eläinten kanssa puuhaaminen on kyllä terapeuttista puuhaa, ja Topi on ollut hyvä apu kun sen takia on ollut pakko pitää jonkinlaista rutiinia yllä.

    VastaaPoista