lauantai 11. joulukuuta 2010

Kissat.

1. JUMALKERPERA!!!!

Sattuipa niin eräänä yönä, että herään omituiseen molskahduksensekaiseen kolahdukseen. Hyppään ylös ja ryntään tarkastamaan vahingon suuruutta. Eteisessä vastaan juoksee säikähtanyt Ensio, ja tajuttuani vessan oven olevan selällään auki, suuntaan sinne kauhukuvat mielessäni siintäen.

Niinpä niin, PAHIN MAHDOLLINEN oli tapahtunut. Ensio oli kiipeillyt vessan tasolla, ja tippunut vessanpönttöön vieden mukanaan avonaisen meikkilaukkuni. Joka oli - tietenkin - niin päin, että kaikki meikit olivat pöntössä. Kaikki. Osa vielä melkoisen epämiellyttävän syvällä. Täytyy myöntää, että hetken ajan mielessäni kävi, kuinka valtaisan kauniit ja lämpimät rukkaset siitä kissanpenteleestä tulisi.

ensio 008

Eipä siinä sitten oikein muu auttanut kuin hoitaa keskellä yötä vauvaparat kuivumaan. Ihme kyllä, sain suurimman osan pelastettua, vain lähes tyhjä mineraalipohja sekä Urban Decayn minikokoinen kajal oli pakko heittää pois. Muut mineraalipurkit olivat onneksi tarpeeksi tiiviitä kestääkseen vesikylvyn. Luomiväreistä ja puutereista kaavin reilusti pintaa pois, ja kynät teroitin niiden kuivuttua kunnolla. Pahiten kärsi NC:n kivipuuteri, josta jouduin heittämään pois suurimman osan.

Sanomattakin lienee selvää, että vessanpöntön kansi on nykyisin koko ajan tiiviisti suljettu.

2. Kakkaa lumellattialla

Muuan isokokoinen fatass kissa ei aina osu hiekkalaatikkoon. Tästä syystä esim. tänään saunan lattialla oli kaksi pökälettä, joiden aromin lattialämmitys oli tehokkaasti levittänyt koko peseytymistilaan. Mistä tiesitkin, että olin juuri tänään menossa saunaan? Niin ja tietenkin lattiallakin olevat kakat täytyy peitellä tehokkaasti, siksipä siellä lauteiden alla on dyyneittäin hiekkalaatikosta lennätettyä kissanhiekkaa.

Olen kertonut äidille noin tuhat kertaa, että me tarvitaan katolla varustettu hiekkalaatikko. Taidan ostaa sen sille joululahjaksi.

3. Mummun rakkaudella leivottu joululimppu.

Lattialla revittynä, raadeltuna ja osittain syötynä. Joku unohti sen keittiön pöydälle.

ensio 002

ensio 001

ensio 007

ensio 005

Viimeisestä kuvasta tulee hyvin esiin tuon harmaan pölyhuiskun mielen kieroutuneisuus: kuristaa ja pesee toista samaan aikaan. Tällä hetkellä se kehrää hyvin rakastettavana tuolini selkänojalla ja lämmittää mukavasti niskaa.

5 kommenttia:

  1. Tokavika kuva <3 Massu! Lässynlää! Välitä virtuaalilässytykset sinne, jooko.

    Kissoista on joskus vaivaa. Keisari-kissa oksensi tänään jälleen sohvalle. Onneksi sohva on muutenkin jo ihan roska. Mennään yhdessä kissannylkemiskurssille.

    Ja hyvä kun sait meikeistä suurimman osan pelastettua!

    VastaaPoista
  2. Paavali on tossa kuvassa kyllä niin itsensä näköinen ^_^ Just tollanen se on :D Lässytykset välitetty!

    Kissoissa täytyy kyllä asua jotain pahaa sisällä, ne ei IKINÄ oksenna esim. kylppärin lattialle, vaan aina matolle/sänkyyn/sohvalle tjms. Sitten tietenkin nauravat partoihinsa.

    VastaaPoista
  3. Voi kuule, kuulostaa niin tutulta. Meillä tosin vessan pöntön kansi on pidetty siitä asti kiinni kun vanhempi kisu pentuna putosi sinne ekan kerran :D. Tälläkin hetkellä ne säntäilee täysin päättömästi ja koko ajan pelkään että mikä kohta hajoo...
    Ja nuorempi kissoista harrastaa tuota samaa, kuristaa ja pesee...Se yrittää sillä saada toisen mukaan hillittömään ralliin. :D

    VastaaPoista
  4. Meilläkin pidettiin putoamisvaaran takia kiinni silloin kun kissat olivat pentuja, mutta nyt se on vähän jäänyt. Ei näköjään kannata!

    VastaaPoista
  5. Tuttua, tuttua. Ja silti nauroin vedet silmissä. Vaikka tiedän liiankin hyvin, että kyllä se pilkka osuu vielä omaankin nilkkaan, monta kertaa. Joskus melkein ihmettelen, miten meidänkin katit ovat vielä hengissä, hyvin usein on tullut haikailtua kissankarvalapasista...

    VastaaPoista